Зеленський відвідав бійців на передовій біля Куп’янська

Президент України Володимир Зеленський відвідав бійців 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, які боронять Україну на Куп’янському напрямку. Про це 19 лютого повідомили в Офісі президента.

Командир бригади Олексій Трубніков проінформував главу державу про оперативну обстановку на відповідній ділянці фронту. Зокрема, йшлося про застосування безпілотних систем – про те, як їх застосовують захисники України і про РЕБ, що протидіють ворожим дронам.

Окремо оборювалися потреби воїнів – їх забезпечення технікою та боєприпасами.

Під час поїздки Володимир Зеленський нагородив захисників України. Найвище нагородою України відзначено полковника Олега Апостола. Президент присвоїв йому звання Героя України та вручив орден «Золота Зірка».

Полковника Олександра Луценка нагороджено «Хрестом бойових заслуг».

Декілька захисників нагороджені орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та «За мужність» ІІ–ІІІ ступенів.

За інформацією ОП, через безпекові питання частину передали командирам, щоб вони в подальшому вручили їх бійцям за місцем несення служби.

Попередній візит на передову президент України здійснив два тижні тому. 4 лютого Володимир Зеленський відвідав бійців на позиціях у Роботиному у Запорізькій області.

Український лідер запропонував поїхати на фронт кандидату у президенти США Дональду Трампу, який вихвалялвся, що може швидко закінчити війну в Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *