Шмигаль: Польща втрачає від блокади більше, ніж Україна

Блокадою кордону Польща стріляє собі в ногу, бо втрачає більше, ніж Україна. Проте це питання має не тільки економічний, але й моральний аспект. Так прокоментував ситуацію з блокуванням українських кордонів прем’єр Денис Шмигаль, пише ЄП.

Думку з приводу влаштованої польськими фермерами блокади очільник українського уряду висловив під час підсумкової прес-конференції 4 березня. За словами Дениса Шмигаля, на кордоні склалася абсурдна ситуація. Він пояснив, що понад 90% українського експорту йде морем або через дунайські порти.

«В чому абсурдність ситуації – Польща втрачає у цій боротьбі більше, ніж Україна. Питання не в економічних збитках, а в моральному аспекті. Втрати України оплачуються кров’ю, в тому числі наших фермерів», – сказав Денис Шмигаль.

Прем’єр уточнив, що вже шостий місяць, починаючи з 16 вересня українське зерно з чотирьох груп товарів прямує через польську територію транзитом.

Він також назвав неможливим виконання вимоги польських фермерів про повернення довоєнних квот на українську агропродукцію.

На думку прем’єра, причина бід польських аграріїв – в експорті зерна з Росії та Білорусі, повідомляє “РБК-Україна”.

Уряд України запропонував колегам з Польщі план з п’яти кроків по врегулюванню ситуації з блокадою кордонів. Польська влада, за словами Шмигаля, вже розглядає надані пропозиції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *