Дрони атакували 9 регіонів Росії – горять дві нафтобази

За три дні до виборів президента РФ дев’ять регіонів Росії атакували безпілотники. Внаслідок ударів виникли пожежі на нафтобазах в місті Орел та Кстово (Нижньогородська область). Окрім цього, як повідомляє НВ, сім населених пунктів Белгородської області залишилися без світла.

Про атаки дронів та спричинені ними вибухи повідомляли у Ленінградській, Воронезькій, Тульській, Брянській та Курській областях.

Про збиття БПЛА у Рамєнському районі повідомив мер Москви Сергій Собянін. Він стверджував, що дрон летів на російську столицю.

Масштабна пожежа внаслідок атаки безпілотниками виникла на нафтобазі міста Орел. У гасінні беруть участь 60 людей та пожежний поїзд. За даними ВВС, вибух пролунав на території компанії «Орел-нафтопродукт», що входить у структуру «Роснефті».

За словами мера Орла Юрія Парахіна, евакуювали 17 мешканців двох багатоповерхових будинків, розташованих поруч із палаючим об’єктом.

В місті Кстово Нижньгородскої області рано-вранці було атаковано нафтобазу. Як повідомив губернатор Глеб Нікітін, внаслідок удару загорілася одна з установок з переробки нафти. Попередньо, постраждалих немає. У компанії «Лукойл» повідомили, що роботу заводу призупинено у зв’язку з «інцидентом».

У Белгородській області, за даними губернатора В’ячеслава Гладкова, ударом дрона було пошкоджено ЛЕП. Через це без світла залишилася сім населених пунктів.

Нагадаємо, з 1 березня Росія припинила поставки бензину за кордон. Таке рішення російський уряд прийняв після призупинення роботи нафтопереробних заводів, постраждалих від ударів українських дронів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *