У США підказали Путіну, як вберегти армію РФ від західної зброї

Кремлю доволі просто убезпечити свої війська від уражень західною зброєю – достатньо забрати їх з території України. Про це сказав Джон Кірбі, координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій під час спілкування з журналістами, повідомляє «Голос Америки».

Як пише видання, Кірбі попросили прокоментувати істерику з ядерними погрозами у російських владних колах у відповідь на заяву Лондона, що ЗСУ можуть вражати з британської зброї цілі у РФ.

За словами Джона Кірбі, якщо Кремль так переймається, що російські військові в Україні потраплять під удар зброї, виготовленої в інших країнах, то є найлегший спосіб запобігти цьому.

«Це просто, вивести свої війська», – сказав координатор Ради нацбезпеки США.

Він додав, що попри агресивні заяви реальних кроків з боку Москви щодо ймовірного застосування ядерної зброї у Вашингтоні не спостерігають. Потенційне використання Росією ядерної зброї було і залишається на контролі США, і поки нічого загрозливого, за словами Кірбі, не відбувається.

На переконання американського посадовця, натяки на можливість використання ЯЗ з боку лідера великої ядерної держави є безрозсудним та безвідповідальним.

Дозвіл на використання британської зброї для ударів по території РФ надав Україні глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон під час візиту до Києва 3 травня.

МЗС РФ після заяви Кемерона висловило «рішучий протест» послу Великої Британії у Росії. У відомстві Сергія Лаврова також попередили, що РФ може завдати ударів у відповідь по «будь-яких військових об’єктах і техніці Британії на території України та за її межами».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *