ФРН поставить Україні три системи HIMARS, – Пісторіус

Німеччина купить в американців три реактивні системи залпового вогню HIMARS для України. Про це під час візиту до США повідомив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

За словами Бориса Пісторіуса, зброя надійде із запасів американських збройних сил і буде оплачена німецьким урядом.

Відзначимо, що раніше Сполучені Штати передали ЗСУ близько 30 таких систем. РСЗВ HIMARS здатні вражати цілі до 80 км. Однак у певній модифікації та за умови постачання відповідних снарядів радіус дії цієї зброї може збільшитися до 300-500 км.

Німеччина також стала першою країною, яка відгукнулася на запит України щодо додаткового постачання систем протиповітряної оборони. У квітні усього року Берлін пообіцяв передати Україні ще один комплекс Patriot для відбиття російських повітряних атак.

У лютому Німеччина та Україна уклали двосторонню безпекову угоду, за якою ФРН, зокрема, зобов’язується забезпечити «довготривалу військову підтримку українських Сил Оборони». Допомога надаватиметься і після того, як Україна відновить контроль над територіями у визнаних міжнародним правом кордонах 1991 року. Згідно з документом, мета надання подальшої підтримки – формування спроможності, що дозволить Україні відбивати майбутні напади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *