Економічне бронювання від мобілізації точно буде, – нардеп

Потреби фронту і тилу вимагають запровадження економічного бронювання в Україні навіть попри суспільне незадоволення. Про це сказав глава комітету ВР з нацбезпеки, оборони і розвідки Олександр Завітневич в інтерв’ю ВВС.

За словами нардепа у питанні економічного бронювання суспільство розкололося. Люди бачать в цьому розподіл на заможних та бідних.

Попри це, на переконання Завітневича, влада має шукати якийсь баланс. Це важливо, бо фронт і тил – це взаємопов’язані речі.

«Без нашої економіки, без податків не буде, за що фінансувати фронт», – сказав депутат.

Через це, за словами парламентарія, економічне бронювання у якомусь вигляді точно буде.

Завітневич додав, що через затримку з цим питанням було мобілізовано близько двох тисяч працівників українського оборонного комплексу. Йдеться про інженерів, конструкторів, технологів, які мають знання та досвід.

Зазначимо, що у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 «Про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки». Один зі співавторів документа голова комітету ВРУ з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха сказав, що мета закону – зберегти для бізнесу критично важливих працівників.

Зокрема, передбачається можливість отримати бронь для тих співробітників, за кожного з яких щомісяця підприємство сплачуватиме 20 тис. грн підвищеного військового збору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *