Путін відвідає КНДР: у США занепокоєні зближенням двох диктаторів

США спостерігатимуть за розвитком відносин між КНДР та РФ, бо можливе їх укріплення матиме вплив на Україну і на корейський регіон. Про це сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу 17 червня.

Чиновник повідомив, що Вашингтону байдуже чергова поїздка, яку Володимир Путін здійснить після свого так званого обрання.

«Нас турбує поглиблення стосунків між цими двома країнами», – наголосив Джон Кірбі.

За його словами, у Білому домі турбуються не лише через вплив, який це матиме на український народ. В адміністрації Джо Байдена обізнані, що виготовлені у Північній Кореї ракети використовуються для ударів по Україні.

Кірбі припустив, що між диктаторами «може бути певна взаємність». Це, своєю чергою, містить ризики для безпеки корейського регіону.

«Наразі ми ще не бачили параметрів усього цього, звичайно, не бачили, як це буде реалізовано, але ми, безумовно, збираємося спостерігати за цим дуже, дуже уважно», – сказав посадовець.

Нагадаємо, Володимир Путін планує 18-19 червня відвідати КНДР. В рамках візиту планується підписання угоди про партнерство.

Це друга поїздка після того, як російський диктатор вп’яте став президентом РФ. Трохи більше ніж за тиждень після інавгурації, яка відбулася 7 травня, він відвідав КНР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *