Санкції проти Росії: що містить 14-ий пакет від ЄС

Прапори ЄС. Фото: Getty Images

Новий пакет антиросійських санкцій проти Росії має закрити лазівки в раніше запроваджених проти країни-агресора обмеженнях. Про це повідомило головування Бельгії в Раді Євросоюзу в Twitter (Х).

Згідно з повідомленням, посли ЄС узгодили 14-ий пакет. Його охарактеризували як «потужний та суттєвий».

«Цей пакет передбачає нові цілеспрямовані заходи та максимізує вплив існуючих санкцій, закриваючи лазівки», – йдеться в повідомленні.

Надалі рішення європейських дипломатів має затвердити Рада ЄС.

За інформацією DW, про нові санкційні обмеження, запроваджені Євросоюзом щодо Росії, мали оголосити ще до саміту G 7, який проводився в Італії 13-15 червня. Але цього не сталося через спротив Німеччини.

Видання відзначає, що Берлін не влаштовував пункт про відповідальність європейських фірм за дії їх закордонних партнерів. Йдеться про схеми, завдяки яким РФ попри санкції отримувала необхідні їй західні товари через треті країни. Це робилося, зокрема, через посередницькі або дочірні компанії захыдних фірм, зареєстровані, наприклад у Туреччині, або Казахстані.

Німеччина пропонувала прибрати, або пом’якшити положення про відповідальність європейських виробників, яким важко, а іноді неможливо контролювати своїх посередників за кордоном.

Окрім цього пропонувалося заборонити використовувати порти ЄС для перевантаження російського скрапленого природного газу. Також планувалося ввести заборону на інвестиції європейських компаній у СПГ-проєкти росіян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *