Росія фінансує торгівлю людьми, – звіт Держдепу

Росія та Білорусь потрапили до списку з 13 країн, влада яких заохочує або фінансує торгівлю людьми. Про це йдеться у щорічному Звіті про злочини за 2024 рік, який 24 червня презентував держсекретар Ентоні Блінкен, пише Голос Америки.

За висновками Держдепу, йдеться про торгівлю людьми в рамках державних програм. Також було встановлено випадки примусової праці у державних медустановах та сексуального рабства в урядових таборах. Окрім цього, як наголошується у звіті, порушники займалися використанням або вербуванням дітей-солдатів.

Вищенаведені факти були зафіксовані у 13 країнах. В цьому переліку – Афганістан, Росія, Білорусь, Туркменістан, Бірма, Еритрея, Іран, Куба, КНДР, Китай, Судан, Південний Судан та Сирія.

Жодна країна на переконання Ентоні Блінкена, не здатна самотужки розв’язати проблему торгівлі людьми, яка лише посилюється завдяки цифровим інструментам.

Як відзначив держсекретар Сполучених Штатів, онлайн-платформи використовуються для продажу незаконного сексуального контенту. Окрім цього торгівці людьми, приховуючи свою злочинну діяльність, використовують зашифровані повідомлення та цифрові валюти.

Нагадаємо, раніше у США запропонували визнати Росію державою-спонсором тероризму. На розгляд Сенату було подано відповідний законопроєкт, розроблений представником Республіканської партії Ліндсі Гремом та демократом Річардом Блюменталем.

На переконання авторів, у разі схвалення цього закону Сполученим Шатам буде простіше використовувати інструменти для покарання Кремля за розв’язання в Україні жорстокої війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *