ЗМІ: Байдена хочуть достроково номінувати кандидатом у президенти США

Демократична партія розглядає можливість достроково висунути кандидатом у президенти США 81-річного Джо Байдена. Рішення планують ухвалити віртуально, повідомляє Bloomberg з посиланням на неназвані джерела.

Як пише видання, дострокова номінація Байдена дозволить забезпечити присутність президента в листопадових бюлетенях. Окрім цього, має призупинити внутрішньопартійні дискусії про його заміну після поганого виступу на дебатах 27 червня.

Повідомляється, що демократи схиляються до того, щоб офіційно оголосити чинного президента США кандидатом на повторне переобрання у неділю, 21 липня. Це має статися під час запланованого на цей день віртуального засідання мандатного комітету з’їзду Демократичної партії.

Раніше планувалося провести номінацію Джо Байдена за традиційним сценарієм – на партійному з’їзді, який має відбутися 7 серпня. Такий формат передбачає, що кожен учасник може особисто підтримати, або заперечити щодо кандидатури претендента.

Як відзначає видання, дострокове висування Байдена гарантує, що його включать до виборчих бюлетенів у штатах. Окрім цього дозволяє партії у найвідповідальнийший період виборів президента ще більше згуртуватися навколо свого кандидата. Це важливо на тлі закликів з вимогою до лідера демократів припинити участь у виборчих перегонах на користь іншого претендента.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *