В новому уряді Нідерландів сказали, скільки триватиме допомога Україні

Нідерланди за участі союзників мають намір повернути мир в Україну, тож Київ може і надалі розраховувати на підтримку з боку Амстердама. Про це повідомив новий міністр оборони королівства Рубен Брекельманс у соцмережі X (Twitter).

Таким чином урядовець відреагував на привітання з призначенням на посаду від очільника українського Міноборони Рустема Умєрова.

«Нідерланди залишаються відданими підтримці України настільки, наскільки зможуть, і так довго, як буде необхідно», – заявив Рубен Брекельманс.

Він додав, що його країна разом з союзниками об’єдналися у рішучості повернути в Україну мир і безпеку.

Міністр також наголосив, що очікує зміцнення співпраці та чекатиме зустрічі з Умєровим.

Відзначимо, що 37-річний Рубен Брекельманс потрапив до коаліційного уряду від «Форуму за свободу і демократію» (VVD). Лідером цієї ліберальної політсили є колишній прем’єр Нідерландів Марк Рютте, який у жовтні цього року обійме посаду генсека НАТО.

Нідерландський уряд Рютте очолював майже 14 років.

Окрім політсили експрем’єра до складу нової урядової коаліції увійшли представники правої «Партії свободи» (PVV), «Нового суспільного договору» (NSC) та Фермерсько-громадянського руху.

2 липня міністри разом з новим прем’єром Діком Схоофом, який раніше очолював розвідувальне агентство й антитерористичний офіс, склали присягу у палаці в Гаазі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *