Кірбі сказав, чи дозволять США бити вглиб РФ після удару по Охматдиту

Політика США стосовно ударів вглиб РФ не зміниться й після масованої ракетної атаки росіян по Україні. Однак Кремль чекає «набір сильних сигналів», сказав координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі під час брифінгу 8 липня.

Посадовець наголосив, що для Путіна є нормою завдавати ударів по цивільних об’єктах. При цьому очільнику Кремля байдуже, чи є люди у житлових будинках або лікарнях.

Джон Кірбі відзначив, що протягом цього тижня Вашингтон надішле російському диктатору «дуже сильний набір сигналів і повідомлень». Зміст цих месиджів полягає в тому, що Путіну не вдасться перечекати НАТО та США.

Коментуючи питання, чи можна розглядати удар росіян по дитячій лікарні, як сигнал від Москви напередодні саміту Альянсу у Вашингтоні, чиновник сказав, що не може точно це підкреслити.

Він також заявив, що під час заходу в американській столиці на саміті буде зроблено низку серйозних кроків для посилення протиповітряної оборони України.

Відповідаючи на питання щодо можливого послаблення заборони на удари вглиб Росії, Джон Кірбі сказав, що тут політика США не змінилася.

«Україна і далі може використовувати американське озброєння для ударів поблизу кордону з РФ», – сказав посадовець.

Нагадаємо, 8 липня під масованим російським ударом опинилися Київ, Кривий Ріг, Дніпро, Покровськ. Під час цієї атаки Росія запустила по Україні 40 ракет різних типів. Військовослужбовці РФ били виключно по цивільній інфраструктурі.

В українській столиці ворожа ракета влучила в корпус дитячої лікарні «Охматдит». Російські снаряди частково зруйнували медцентр Isida та житлову багатоповерхівку. З-під руїн цього будинку 9 липня рятувальники дістали тіла трьох жінок, сказав мер Києва Віталій Кличко. Тож кількість жертв в цій багатоповерхівці вже досягла 11.

Загальна кількість загиблих внаслідок масованого ракетного удару Росії по Україні 8 липня перевищує 40 осіб. Ці дані, на жаль, не остаточні, оскільки пошуково-рятувальні роботи ще тривають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *