Фон дер Ляєн пропустить європейський саміт у Британії, – Politico

Саміт, який організовує новий уряд Великої Британії для перезавантаження відносин з ЄС, відбудеться без участі президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн. Про це сказав речник ЄК Ерік Мамер, пише Politico.

Як зазначає видання, інші лідери ЄС, втомлені нещодавньою поїздкою до Вашингтону, не відчувають ентузіазму щодо цього заходу. Вони, як Урсула фон дер Ляєн, також хотіли б мати офіційну причину пропустити саміт Європейської політичної спільноти (EPC). Форум планують провести у четвер, 18 липня у Бленхеймі.

Цього дня, як пояснив Мамер, президентка Єврокомісії перебуватиме на пленарному засіданні Європейського парламенту у Страсбурзі. Тож не братиме участі в EPC.

Журналісти уточнили, що 18 липня відбудеться голосування, яке вирішить, чи буде переобрано Урсулу фон дер Ляєн главою Єврокомісії на новий п’ятирічний термін.

Повідомляється, що на саміті Європейської політичної спільноти очікують 45 лідерів ЄС та інших країн, що не входять до блоку. За словами представника МЗС Великої Британії, в порядку денному заходу – найактуальніші проблеми поколінь, з якими стикається Європа. Серед них — розв’язана Росією війна в Україні, нелегальна імміграція та співпраця у сфері безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *