Через українські санкції «Лукойл» зупинив постачання нафти до Угорщини

Через санкції України ПАТ «Лукойл» має труднощі з прямими поставками сировини до Угорщини. У Москві та Будапешті наразі намагаються розв’язати проблему. Про це сказав очільник угорського МЗС Петер Сійярто, пише Bloomberg.

За інформацією видання, Київ своїм рішенням заборонив російській нафтовій компанії транзит своєї продукції територією України.

Повідомляється, що вказане рішення було ухвалене наприкінці червня цього року.

За словами глави МЗС Угорщини Петера Сійярто, цю проблему «Лукойл» намагається розв’язати сумісно з угорською енергетичною компанією Mol. Як зазначає видання, чиновник повідомив про це після зустрічі зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим у кулуарах засідання ООН в Нью-Йорку.

Як заявив Сійярто, наразі в Україні склалася правова ситуація, на підставі якої «Лукойл» не постачає нафту до Угорщини. Він додав, що ведеться пошук юридичного рішення для розв’язання вказаного питання. При цьому саме слово “санкції” чиновник не використав та не пояснив, з якої саме причини зупинилося постачання нафти.

Видання зазначає, що компанія Mol отримує від росіян дві третини необхідних їй обсягів сировини. Постачання здійснювалося за допомогою південної гілки нафтопроводу «Дружба», що проходить територією України.

Нагадаємо, ПАТ «Лукойл» знаходиться під українськими санкціями з 2018 року. У червні цього року Рада національної безпеки та оборони значно їх розширила, додавши, зокрема, заборону на транзит.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *