Байден не поїде на «Рамштайн»: яка причина

Фото: президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден не планує бути присутнім на зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі “Рамштайн”, яка відбудеться 12 жовтня. Про це йдеться на офіційному сайті Білого дому.

За словами прессекретарки Карін Жан-П’єр, таке рішення було прийняте у зв’язку з наближенням урагану “Мілтон”, який, за прогнозами, найближчим часом уразить штат Флорида.

“Зважаючи на прогнозовану траєкторію та силу урагану “Мілтон”, президент Байден відкладає свою заплановану поїздку до Німеччини та Анголи. Для того щоб контролювати та координувати підготовку до урагану”, — йдеться у заяві.

За інформацією The Washington Post, на наступному засіданні контактної групи союзники можуть обговорювати перспективи вступу України до НАТО. Зустріч проходитиме незадовго до президентських виборів у США, тому президент України Володимир Зеленський, ймовірно, буде шукати гарантій продовження підтримки. Однак, як зазначає видання, Джо Байден не готовий на цей момент приймати рішучих дій на підтримку України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *