РФ може почати наступ на Запоріжжя – ЗМІ

Наступною ціллю російських військ в Україні може стати Запоріжжя, повідомляє The Economist, посилаючись на слова високопоставленого українського чиновника. Існує ймовірність, що російські сили розпочнуть наступ на місто найближчим часом.

За словами джерела, Росія, можливо, вже відвоювала до половини території, яку Україна захопила в Курській області у серпні 2024 року. Це був єдиний значний успіх України після невдалого контрнаступу 2023 року.

На полі бою ситуація виглядає несприятливо для України. Російські війська просуваються одночасно в кількох напрямках уздовж 1000-кілометрової лінії фронту, незважаючи на великі втрати. За оцінками американської розвідки, втрати окупантів у війні вже сягнули 600 000 солдатів вбитими та пораненими.

Росія активно намагається оточити Покровськ, важливий логістичний центр на сході країни, та просувається далі на південь, захоплюючи стратегічні висоти поблизу Вугледара.

Західна підтримка України також починає зменшуватись. На цьому тижні країни “Великої сімки” узгодили деталі кредиту в розмірі $50 млрд, який фінансуватиметься за рахунок відсотків від заморожених російських активів, і остаточну домовленість планується досягти найближчими днями.

Однак можливий прихід Дональда Трампа на посаду президента США може зупинити надання значної військової допомоги Україні. Перемога Камали Гарріс також не обіцяє значного покращення. Німеччина, другий найбільший донор України, вже сигналізувала про скорочення допомоги, Франція – теж.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *