Дуда анонсував свій візит до Китаю і сказав, що обговорюватиме з Сі

Президент Польщі Анджей Дуда вважає важливим підтримувати дружні стосунки з однією із найбільших держав світу – Китаєм. Про це глава республіки сказав в інтерв’ю Radio ZET.

«Сьогодні КНР є однією з найбільших держав світу. Усі розумні люди сьогодні розмовляють із Китаєм», – сказав польський лідер.

Розвиваючи тезу про важливість діалогу з Пекіном, він послався на досвід Ангели Меркель. Ексканцлерка Німеччини, за словами Дуди, щороку відвідувала цю велику азійську країну. Метою її офіційних візитів були переважно економічні відносини.

Під час своєї поїздки президент Польщі планує зустрітися з очільником КНР Сі Цзіньпіном. Під час зустрічі він має намір обговорити питання про скасування віз до Китаю для громадян Польщі.

Ще однією темою стане ситуація на білорусько-польському кордоні. Також говоритимуть про Україну.

«Це точно буде темою нашої розмови. Це питання важливе з багатьох аспектів.», – підкреслив Анджей Дуда.

Він додав, що намагається підтримувати дружні стосунки з однією найбільших держав світу і було б добре, якби вони збереглися.

Як повідомляє Женьмінь Жібао, офіційний візит президента Польщі Анджея Дуди до Китаю запланований на 22-26 червня. Під час поїздки він проведе зустріч з лідерами КНР.

Повідомляється, що за її підсумками сторони підпишуть документи про співпрацю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *