США: на саміті НАТО можуть обговорити збиття Польщею російських ракет

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер. Фото: "Голос Америки"

Ініціативу Києва та Варшави про збиття російських ракет в небі над Україною, що летять в напрямку Польщі, можуть обговорити під час саміту НАТО у Вашингтоні. Про це сказав речник Держдепу США Меттью Міллер на брифінгу 8 липня.

Про розробку механізму, який дозволяє польській ППО перехоплювати над Україною російські ракети, що летять в напрямку Польщі, 8 липня сказав президент Володимир Зеленський. За його словами, це передбачає безпекова угода, яку він підписав з прем’єром Дональдом Туском.

Очільник польського уряду, своєю чергою, наголосив, що краще не чекати, поки ворожі цілі влетять на територію НАТО. Доцільніше їх збивати, поки вони в небі над Україною.

Коментуючи відповідну ініціативу, Меттью Міллер відзначив, що йому невідомо про зміни в політиці США та НАТО з цього приводу.

Однак, за словами чиновника, кожен учасник НАТО має можливість порушити політичне питання та обговорити його з іншими партнерами.

«У них буде саміт цього тижня, і я впевнений, що це те, що можна було б обговорити, якщо він (Дональд Туск) захоче це зробити», – сказав представник Держдепу.

Відзначимо, що питання щодо можливості збиття російських ракет Меттью Міллеру поставили у контексті масованого удару РФ  по Україні 8 липня. Мішенями для Росії стали лікарні, житлові будинки, адмінбудівлі у Києві, Дніпрі, Кривому Розі та Покровську.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 39 людей, повідомив президент Володимир Зеленський. Ще 160 отримали поранення. Остаточна кількість жертв та постраждалих стане відомою, коли завершаться пошуково-рятувальні роботи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *