Франція очікує від Китаю чіткі сигнали для РФ щодо війни в Україні

Пекін має потенціал стати ключовим фактором у досягненні миру в Україні. Про це сказав міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне після зустрічі зі своїм китайським колегою Ван І в Пекіні 1 квітня, повідомляє RFI.

Під час сумісної з Ван І прес-конференції очільник французької дипломатії відзначив, що тривалий мир можливий, якщо про нього домовлятимуться з українцями.

Французький дипломат впевнений, що мир має бути відновлено відповідно до норм міжнародного права. Інакше не буде безпеки в Європі.

Саме Китай, за твердженням Сежурне, може відіграти «основну роль» у забезпеченні дотримання міжнародного права. І Франція очікує, що Китай надішле Москві «дуже чіткі сигнали» з приводу війни в Україні.

Як пише видання, багато західних країн сподіваються, що Пекін посилить активність у вирішенні розв’язаного Москвою збройного конфлікту.

На переконання китайської влади, українську кризу (так в КНР називають війну в Україні) має бути вирішено за столом переговорів. Пекін, за інформацією Politico, докладає зусиль, щоб мирні перемовини велися за безпосередньої участі Києва та Москви. Китай погрожує бойкотувати мирні ініціативи України, зокрема, саміт у Швейцарії, якщо туди не запросять представників РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *