Німеччина пообіцяла Сирському 100 млн євро на озброєння

Машини з протимінним захистом. Фото: вікіпедія

Карстен Бройєр, німецький генеральний інспектор Бундесверу пообіцяв головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському надати 100 млн євро допомоги. Про це пише пресслужба Бундесверу.

Як зазначено у повідомленні, минулого тижня до України з візитом приїжджав генеральний інспектор Карстен Бройєр, який зустрівся з Олександром Сирським, що 8 лютого став новим головком.

Голова Міноборони Німеччини зауважив, що важливо встановити зв’язок з Сирським. ФРН залишається близьким партнером, тому потрібне розуміння поточної ситуації в Україні та нагальних потреб. На конференції інспектор пообіцяв короткострокову допомогу на суму в понад 100 млн євро. У пакет входить військова техніка з протимінним захистом, для малих безпілотників передбачені бомби, також 77 автомобілів типу MULTI 1A1, медичні засоби та запасні деталі для різного озброєння.

Оголошена підтримка незабаром надійде до ЗСУ. За словами міністра, Німеччина підвищує оборонні потужності для збільшення військових поставок. Ймовірно, цьогоріч буде змога надати в 3-4 рази більше боєприпасів, ніж у 2023.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *