Столтенберг: Через зволікання США гинуть українці

Єнс Столтенберг. Фото: facebook/yan.dobronosov

Єнс Столтенберг, генеральний секретар НАТО наголосив Конгресу США про потребу скорішого схвалення пакету підтримки для України. Про це він говорить на панельній дискусії на Мюнхенській конференції, передає “Європейська правда”

За словами Генсека країни-члени НАТО мають збільшити видатки на оборону, проте європейські держави разом з Канадою спрямували в Україну вже більше, ніж США. Він наголосив, що рішення, які приймає Конгрес, прямо впливають на ситуацію в Україні, зокрема на фронті.

Столтенберг зазначає, що важливо не просто прийняти правильний закон, а ухвалити це якнайскоріше, оскільки це нагальні потреби. Кожен день зволікання збільшує вбитих на полі бою. На його думку, не слід давати яких порад посадовцям, проте перед США наразі важлива місія – погодити фінансову підтримку для України.

Він підкреслив, що Європа та Канада перейняли на себе тягар військової допомоги, тож зараз має підключитися США і виконати зобов’язання.

Нагадаємо, Сенат США вже ухвалив законопроєкт, який передбачає для України 60 млрд доларів допомоги. Проте Палата представників Сполучених штатів відправилася у відпустку до кінця лютого, що зупинило процес голосування до весни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *