Безпекову угоду між США та Україною можуть ухвалити в липні

Ольга Стефанішина. Фото: Слово і діло

Міністрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина повідомила, що підписання угоди про гарантії безпеки між Україною та США може відбутися до саміту НАТО в липні. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Під час Мюнхенської конференції, яка відбувається 16-18 лютого, Ольга Стефанішина розповіла, що такі перемовини велися, зокрема на рівні Офісу президента, а саме – заступника голови Ігоря Жовки. Особливо, як зазначила міністрка, Андрій Єрмак підтримує комунікацію з радником президента Сполучених штатів з питань нацбезпеки Джейком Салліваном.

Існує ймовірність швидшого ухвалення безпекового документу, проте спершу українська делегація зосередила увагу на термінових питаннях. Йдеться про ухвалення Конгресом США пакету допомоги для України у березні.

Стефанішина наголосила, що ЗСУ потрібні снаряди до «Патріотів», це питання життя і смерті, тому усі перемовини спрямовані на це зараз, а угода точно буде підписана.

Нагадаємо, Сенат США ухвалив проєкт закону, який включає 60 млрд доларів військової допомоги для України, проте Палата представників США відправилася у відпустку до кінця лютого, залишивши документ не розглянутим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *