Боррель: завдання ЄС – підтримувати Україну та готуватися до протистояння

Жозеп Боррель. Фото: АР

Високий представник Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз має розробити безпекові зобов’язання перед Україною та зміцнити свої оборонні можливості. Про це повідомляє “Укрінформ”.

Протягом 16-18 лютого у Мюнхені проходить безпекова конференція. Під час виступу Жозеп Боррель наголосив, що потрібно продовжувати всебічну підтримку України, а також визначити конкретні зобов’язання, зокрема й безпекові. Найвагомішим стане членство в ЄС, тому розглядатимуть процес розширення об’єднання.

Також дипломат зазначив, що майбутнє цієї війни за дронами, тому усім міністрам оборони варто звернути на це увагу. Він розповів, що Європі потрібно нарощувати оборонні потужності. Це не означає формування «європейської армії», проте йдеться про кращу координацію між збройними силами країн-членів.

Він резюмував, що перед ЄС постав виклик – «російська проблема», тому слід розглядати різні сценарії та співпрацювати з партнерами. Оскільки, щоб залишатися геополітичним гравцем, існує потреба мати відповідні засоби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *