Буданов спростував наявність у РФ ракет від Ірану

Кирило Буданов. Фото: ГУР

Кирило Буданов, який очолює ГУР України заявив, що постачання ракет виробництва Ірану до Росії не відбувалося. Про це він повідомляє кореспондент видання «Еспресо. TV».

У рамках конференції «Україна. Рік 2024», що відбувається у неділю, 25 лютого, керівник управління розвідки Кирило Буданов відповів журналістам на питання про поставки балістичної зброї, зокрема ракет, до РФ з Ірану. Він повідомив, що там їх немає і ця інформація дійсності не відповідає.

Водночас щодо постачань від Північної Кореї він заявив, що декілька таких ракет застосували для обстрілів, проте це не масштабне використання.

Нагадаємо, видання Reuters, посилаючись на власних інформаторів, розповідали, що від початку цього року до Росії надійшло кілька партій балістичних ракет типу «земля-земля» від Ірану. Такі передачі здійснювали нібито в рамках поглиблення співпраці між державами.

Пізніше представники Ірану в ООН спростували таку інформацію. Сполучені штати також не підтвердили цих даних, проте анонсували санкції проти держави через поставки деяких технологій, які використовують у війні з Україною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *