Сварка України та Польщі стане найбільшим ідіотизмом в історії, – Туск

Україна та Польща мають мирним шляхом вирішити зернове питання. Адже сварка між двома сусідніми країнами стане найбільшим ідіотизмом в їх історії, сказав очільник польського уряду Дональд Туск під час спільної пресконференції у Варшаві з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо.

За словами Дональда Туска, наразі у відносинах України та Польщі є критичний момент. Він пов’язаний з безмитним експортом української сільгосппродукції до країн ЄС. І це не є прийнятним для польських фермерів. Тому сторони мають знайти рішення, яке б влаштувало аграріїв обох країн.

«Зрозуміло, що це складний момент, ми маємо знайти рішення, але не таке, що могло б нас роз’єднати. Якби ми зараз посварилися і не знайшли рішення у цій справі, це був би найбільший ідіотизм в історії наших народів», – сказав польський прем’єр.

Він також висловив сподівання, що деякі представники українського політикуму «відмовляться від непотрібних емоційних коментарів».

9 лютого польські фермери, незадоволені ввезенням до ЄС української агропродукції, почали блокаду кордонів з Україною. Під час цих акцій чотири рази було пошкоджено вантажі з українським зерном та ріпаком. Продукцію українських фермерів у Польщі висипали під колеса транспорту.

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск запропонував внести прикордонні переходи, ділянки залізничних і автодоріг на кордоні з Україною до переліку об’єктів критичної інфраструктури. Проте цю ідею досі не реалізовано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *