Росіяни втемну залучають до «Майдану-3» десятки людей, – розвідка

До спецоперації «Майдан-3», націленої на знищення України як держави, росіяни залучать десятки людей, що мають вплив на суспільні настрої. Як розповів представник ГУР Андрій Юсов, цих людей ворог використовує не напряму, а через посередників. Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами розвідника, є списки людей, по яких ворог працює. Він діє обережно, здебільшого уникаючи прямих контактів.

«Не напряму, тобто це не завжди означає, що до людини звертається хтось із «червоною зіркою». Це може бути вихід на посередників через нейтральні теми. Головне, розповсюдження потрібних Росії наративів», – розповів Андрій Юсов.

Він додав, що йдеться про десятки людей впливових категорій, як в Україні, так і за кордоном. Проте їх прізвища називати не став.

Задля розхитування ситуації у країні росіяни використовують різноманітний інструментарій. Зокрема, соцмережі та месенджери. За даними української розвідки, ворог масово скуповує та створює канали у Telegram та створює ботоферми. За їх допомогою просуватиме антиукраїнські тези, які мають привести до панічних і водночас бунтівних настроїів серед українців, що і є завданням спецоперації «Майдан-3».

Раніше у Комітет з питань розвідки при Президентові України попереджали, що росіяни розпочали найдорожчу в історії спецоперацію «Майдан-3». Її мета – налаштувати в Україні всіх проти всіх і завдяки цьому завдати їй нищівної поразки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *