У Раді назвали терміни ухвалення закону про мобілізацію

У комітеті з питань нацбезпеки, оборони і розвідки щонайменше до середині березня розглядатимуть 4 тис. правок, поданих до законопроєкту про мобілізацію. І лише після цього документ винесуть для остаточного ухвалення. Про це розповів член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в інтерв’ю “РБК-Україна”.

За словами нардепа, 4 тисячі правок було розподілено за блоками за принципом однотиповості. Комітет сформував 16 таких блоків.

Орієнтовно з 5-6 березня зміст блоків почнуть аналізувати сумісно з парламентарями, які вносили правки. В найкращому випадку цю роботу можна буде завершити до 10-15 березня. Якщо стануться затримки і зволікання, то до 20-ого.

«Тобто і за оптимістичного, і за песимістичного сценарія до кінця березня ми маємо всі шанси в залі цей законопроект проголосувати в другому читанні», – розповів Федір Веніславський.

Аналогічні терміни назвав секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки Роман Костенко. За його словами, на 5 березня секретаріат готує порівняльну таблицю правок. Безпосередньо голосування за відповідний законопроєкт в сесійній залі відбудеться не раніше другої половини березня.

Нагадаємо, у першому читанні урядовий законопроєкт про мобілізацію Верховна Рада ухвалила 7 лютого 2024 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *