Боррель заявив про зростання інтенсивності бойових дій в Україні

Жозеп Боррель. Фото: 0-nata-ly.livejournal.com

Головний дипломат Європейського Союзу Жозеп Боррель наполягає на важливості об’єднання перед загрозою, яку представляє війна Росії проти України. Про це пише LIGA.net.

Акцентуючи на критичній важливості захисту основних принципів ООН, він вказав на необхідність гарантувати суверенітет, незалежність та територіальну цілісність країн.

Попри санкції Європейського союзу проти Росії, Боррель визнає, що війна триває, а інтенсивність бойових дій зростає. Важливо враховувати, що суспільство не бачить світла в кінці тунелю, і ситуація залишається невизначеною.

У своїй заяві топдипломат наголосив на тому, що санкції, хоча і введені для захисту цінностей ЄС, не вирішують проблему повністю.

Нагадаємо, що бельгійський прем’єр-міністр Де Кро повідомив про замороження російських державних активів у своїй країні на суму 180 мільярдів євро, а також про намір передати 1,7 мільярда євро Україні.

Спецпредставниця США Пріцкер вказала, що конфіскація активів Росії вимагатиме колективного рішення країн, де ці активи знаходяться.

Міністр закордонних справ Британії Кемерон визначив три аспекти використання заморожених російських активів на допомогу Україні: юридичний, моральний та політичний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *