Зеленський прокоментував ідею розділити допомогу Україні та Ізраїлю

Президент Володимир Зеленський впевнений, що просування у Конгресі США окремих пакетів допомоги для України та Ізраїлю є «ганьбою для демократії». Так український лідер прокоментував нову ініціативу американських законодавців в інтерв’ю PBS News.

На переконання Зеленського, намір розділити вже схвалений Сенатом пакет про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на окремі блоки є «чистою політикою».

«І якщо чесно, це ганьба для світу. І ганьба для демократії. І для всіх тих, хто про демократію тільки говорить», – сказав Володимир Зеленський.

Він впевнений, якщо Конгрес погодиться відокремити ізраїльську та українську допомоги, це стане свідченням, що питання в американських виборах. Коли політиками важливі рейтинги і «все одно, скільки людей гинуть в Україні щодня».

Український президент підкреслив, що Конгрес наражає на безпеку не тільки українців, а й американців. Бо американські солдати вимушені будуть відбивати агресію проти країн НАТО. А це, за словами Зеленського, станеться, якщо Україна не втримається.

Президент України також нагадав свою минулорічну зустріч у Конгресі, у якій брали участь і президент Джо Байден, і спікер Майк Джонсон. Під час спілкування, як сказав Зеленський, всі учасники наголошували, що допомога Україні обов’язково буде до кінця року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *