У Росії через проблеми з призовом запустили агітаційні потяги, – ГУР

В Росії знижуються темпи весняного призову в армії. І через це путінський режим посилює агітацію, розповсюджуючи її на залізничний транспорт, повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

За інформацією розвідників, з Кремля до регіонів надійшла вказівка з вимогою у будь-який засіб виконати план весняного призову. Для Москви це важливо, бо зниження кількості строковиків означає зменшення чисельності бажаючих укласти контракт з армією РФ.

У ГУР відзначили, що агітація вихваляє російських військових та просуває мессиджі, що нібито строковиків не відправлятимуть воювати проти України.

В рамках агітаційних заходів використовуються ресурси російських залізниць. Як розповіли у розвідці, пасажирські вагони та електропоїзди прикрашаються мілітаристськими малюнками, що возвеличують військову службу, а також російську зброю і техніку.

Таким чином, сучасна Росія під керівництвом Путіна вдається до застосування старих методів агітації більшовиків, зокрема до використання «агітпоїздів», підсумували у ГУР.

Нагадаємо, менше місяця тому російські пропагандисти стверджували, що в РФ після теракту у «Крокус сіті» значно виросла кількість охочих воювати проти України. Попри те, що відповідальність за стрілянину у підмосковному центрі взяла на себе «Ісламська держава» в російському суспільстві вперто та безпідставно продовжують звинувачувати у цьому Україну.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *