Столтенберг у Києві спрогнозував час вступу України до НАТО

Україні не слід розраховувати на запрошення стати членом НАТО на ювілейному, 75-му засіданні Альянсу, що відбудеться в липні цього року у Вашингтоні. Про це сказав Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час спільного з президентом Володимиром Зеленським брифінгу 29 квітня у Києві.

За словами керівника НАТО, Україна стане членом північноатлантичного блоку, коли з цим погодяться всі 32 його учасники. Столтенберг уточнив, що в цьому питанні важлива не більшість голосів, а саме одностайність. На його переконання, досягти такого погодження до саміту у липні навряд чи вдасться.

Столтенберг запевнив, що Україна стане повноправним членом НАТО «відразу після того, як для цього будуть дотримані необхідні політичні умови». І додав, що союзники наразі зосереджені на тому, щоб Україна відповідала всім стандартам Альянсу та її повній взаємосумісністі з силами НАТО.

Керівник Альянсу також відзначив, що європейські учасники блоку не забезпечили ЗСУ тієї кількості боєприпасів, що обіцяли. Наслідки невиконаних обіцянок відчуваються на полі бою – вони дозволяють росіян рухатися вперед. Однак, за словами Столтенберга, за останні кілька тижнів ситуація змінилася у кращій бік.

Відзначимо, що 29 квітня керівник НАТО Єнс Столтенберга здійснив неанонсований візит до Києва. Під час поїздки він провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським. За інформацією Офісу президента, сторони обговорювали шляхи відбиття російської агресії, подальшу взаємодію України з НАТО й реальне об’єднання сил.

Це третій приїзд Єнса Столтенберга до столиці України з початку широкомасштабного російського вторгнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *