США покарали РФ санкціями за використання хімічної зброї проти ЗСУ

Державний департамент США, обґрунтовуючи нові антиросійські санкції, вказав, що Росія порушила Конвенцію про заборону хімічної зброї (КЗХЗ). Як повідомляється на сайті Держдепу, порушення носять не поодинокий характер.

Зокрема встановлено, що російські військові неодноразово використовували проти українських сил заборонену хімічну речовину хлорпікрин. Таким чином, на думку Держдепу, росіяни ймовірно намагалися витіснити ЗСУ з укріплених позицій і отримати тактичні переваги на полі бою.

У повідомленні зовнішньополітичного відомства США також йдеться, що влада Росії застосовувала заборонені хімічні речовини для придушення масових заворушень.

Наголошується, що РФ постійно нехтує своїми зобов’язаннями за КЗХЗ, використовуючи ту саму схему, що під час отруєння «Новачком». Від цієї нервово-паралітичної речовини свого часу постраждали Олексій Навальний та Сергій і Юлія Скрипалі.

В зв’язку з цим Держдеп сумісно с мінфіном США запроваджує санкції проти низки російських підприємств.

Обмежувальні заходи будуть застосовані проти трьох російських держустанов, які займаються розробкою хімічної зброї. А саме – Військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Міноборони РФ, 48-ого Центрального науково-дослідного інститут російського Міноборони та Науково-дослідного інституту прикладної акустики.

До санкційних списків також додадуть чотири російські компанії, які співпрацювали з держустановами у хімічних програмах РФ. Окрім цього обмеження застосують проти трьох юридичних і двох фізичних осіб, задіяних у російських програмах з розробки хімічної та біологічної зброї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *