Кулеба сказав, коли Росію залучать до мирних переговорів

Дмитро Кулеба. Фото: Getty Images

Представників РФ залучать до переговорів про мир в Україні після саміту у Швейцарії, який має відбутися у червні поточного року. Про це сказав очільник українського МЗС Дмитро Кулеба, пише Foreign Policy.

За словами міністра, немає сенсу сідати за стіл перегорів з Росією, якщо не можете добитися від неї сумлінних дій. На переконання Дмитра Кулеби, Москва здатна виявити сумлінність під час переговорів у двох випадках.

«Перший – це наш успіх на полі бою, а другий – створення коаліції країн, які поділяють одні й ті самі принципи та підходи», – підкреслив очільник української дипломатії.

Він додав, що покласти край війн можливо лише за участі обох сторін. Росія може стати учасницею переговорів після саміту миру у Швейцарії. Оскільки мета цього заходу, за словами Кулеби, «об’єднати країни, що розділяють принципи та підходи, на основі яких вони будуватимуть подальші дії».

Нагадаємо, раніше про неможливість участі Росії у саміті миру у Швейцарії в червні цього року говорив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак. Він не виключає, що російську делегацію запросять на другий такий форум. Коли учасники першого напрацюють стратегію щодо встановлення миру в Україні. Як зауважив Єрмак, концепція розроблятиметься на основі формули миру Володимира Зеленського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *