Військовий провал: МЗС Франції про втрати росіян на війні

За понад два роки війни в Україні Росія даремно втратила майже півмільйона своїх військових. Це є очевидним провалом, сказав очільник французького МЗС Стефан Сежурне в інтерв’ю «Новій газеті».

За словами міністра, російські військові гинуть нізащо.

«За нашими оцінками, військові втрати Росії становлять 500 тисяч осіб, з яких 150 тисяч осіб убитими», – сказав Стефан Сежурне.

Він впевнений, що велика кількість даремних втрат в армії РФ є очевидним військовим провалом Росії.

Міністр додав, що європейські країни, від держав Балтії до Польщі та Фінляндії, спільно з союзниками не залишать Україну наодинці у цій війні. Вони надають допомогу у розмінуванні територій, співпрацюють у сфері кіберзахисту та роблять внесок у виробництво зброї на території України.

Відповідаючи на питання про можливість введення французьких військ в Україну, Стефан Сежурне сказав, що тут немає нічого неможливого. Якщо виникає загроза миру у Європі, і на кону стоїть безпека громадян Франції, то за словами дипломата, обмежень не існує і не можна виключати жоден варіант. І в Росії це мають зрозуміти, підкреслив міністр.

Відзначимо, що ідею введення французьких військ в Україну просуває президент Емманюель Макрон. За словами французького лідера, це можливо, якщо Київ звернеться з відповідним запитом, або росіяни здійснять прорив на фронті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *