Сі Цзіньпін розповів про свій план врегулювання «української кризи»

Китай готовий співпрацювати зі всією міжнародною спільнотою задля подолання деструктивних наслідків «української кризи», від якої страждає Європа та світ. Про це йдеться в листі Сі Цзіньпіня, оприлюдненому у газеті Le Figaro на початку візиту китайського лідера до Франції.

У листі наголошується, що Пекін розуміє, які потрясіння викликає у європейців «українська криза» (так у Китаї вперто називають розв’язану Росією війну проти України).

У посланні лідер Китаю підкреслює нейтральну позицію Пекіну у цій війні і його миротворчі зусилля щодо врегулювання «кризи». Наголошується, що КНР не є ініціатором, стороною або учасником «кризи». Китайська влада неодноразово закликала дотримуватися Статуту ООН, поважати суверенітет й територіальну цілісність всіх країн та враховувати законні інтереси безпеки різних сторін.

«Чим довше триває криза, тим більше страждає Європа і світ», – написав Сі Цзіньпін.

Про страждання українців він не згадав. Та висловив надію на швидке відновлення миру та стабільності в Європі. Для пошуку гарних шляхів розв’язання «кризи» Китай, за словами Сі Цзіньпіня, має намір співпрацювати з Францією і всією міжнародною спільнотою.

Він також зазначив, що для врегулювання глобальних викликів, з якими стикається людство, Китай просуває дві глобальні ініціативи: цивілізаційну та безпекову. За твердженням лідера КНР, ці ініціативи підтримують понад 100 країн та міжнародних організацій.

Нагадаємо, 5 травня Сі Цзіньпін прибув до Франції, розпочавши перший за п’ять років візит до цієї країни. В рамках поїздки він зустрінеться з президентом Емманюелем Макроном, також відвідає Сербію та Угорщину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *