США звинуватили «режим Путіна» у спробі замаху на Зеленського

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер. Фото: "Голос Америки"

Спроба замаху на президента Володимира Зеленського та керівників силових органів України не залишилася поза уваги американської влади. Вашингтон перебуває у тісному контакті з Києвом з цього питання. Про це сказав речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу 7 травня.

На переконання Метью Міллера, за спробою замаху на представників української влади стоїть «путінський режим».

«Це явно свідчить лише про аморальність, яку ми бачимо з боку режиму Путіна від початку цього конфлікту», – сказав речник Держдепу.

Спробу знищити Володимира Зеленського та вископоставлених україсньких силовиків назвала тривожною новиною речниця Білого дому Карін Жан Пʼєр, пише «Голос Америки». Вона відзначила, що в Білому домі раді, що спроба виявилася невдалою.

Нагадаємо, 7 травня Служба безпеки України повідомила про розкриття мережі ворожих агентів, що готували замах на президента Володимира Зеленського, очільника ГУР Міноборони Кирила Буданова та главу СБУ Василя Малюка. В ході спецоперації було затримано двох полковників Управління державної охорони.

Відзначимо, що це не перша спроба ліквідувати українського лідера та високопоставлених силовиків. Володимир Зеленський в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1 в березні цього року сказав, що сам кількість замахів на нього не рахує. А за даними розвідки, таких спроб було понад десять.

Кирило Буданов в інтерв’ю The Washington Post розповів, що вперше росіяни намагалися його ліквідувати після того, як у 2016 році в тимчасово окупованому Криму було знищено полковника ФСБ. Після цього росіяни здійснили ще понад невдалих 10 спроб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *