Розвідка Британії: кількість авіаударів РФ по своїм територіям зросла

Ілюстраційне фото. Фото: ukr.net

Інциденти, пов’язані із падінням бомб російської авіації на територію Росії, відбуваються все частіше. Це може свідчити про проблеми в повітряному та наземному керівництві російської лінії фронту. Про це повідомило Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки країни.

За останніми повідомленнями, два інциденти зафіксовані в російській Бєлгородській області, де авіабомби типу ФАБ-250 випадково впали на цивільні населені пункти. Це вже четвертий подібний випадок цього місяця та п’ятий за рік. Розвідка Великої Британії нагадує, що перший випадок трапився 20 квітня 2023 року.

Відомо, що одна з бомб впала на ферму в Постнікові, а інша – на вулицю в селі Стрєлєцкоє, спричинивши евакуацію близько 150 мирних мешканців у радіусі 500 метрів. Ці випадки можуть відбуватися через погане проведення процедури з озброєння літака.

На початку 2024 року розвідка Британії вже проводила аналіз випадків скидання військами РФ боєприпасів на свою територію та окуповані населенні пункти України. Тоді вона прийшла до висновку, що це може відбуватися через недостатню підготовку і втому екіпажів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *