Зеленський відклав міжнародні візити через загострення на фронті, – ОП

На тлі активізації російського наступу у Харківській області президент Володимир Зеленський не братиме участь у запланованих на найближчі дні міжнародних заходах. Про це повідомили в Офісі президента України.

Згідно з повідомленням, відповідне доручення голова держави надав під час селектора, що відбувся 15 травня.

Повідомляється, що під час засідання головну увагу було приділено подіям у Харківській області та забезпеченню Сил Оборони України.

Про ситуацію на фронті президенту доповів начальник Генштабу Анатолій Баргилевич. За інформацією ОП, командувачі Держприкордонслужби, Нацгвардії та головком Олександр Сирський працюють на місці.

«Розгортаються додаткові сили, резерви є», – повідомили в Офісі президента.

Також відзначається, що військова розвідка, зокрема Головне управління розвідки та Служба зовнішньої розвідки, володіють інформацією про всі можливі дії ворога.

Під час селектора Володимир Зеленський доручив перенести всі дні міжнародні заходи за його участі, які мають відбутися найближчими днями.

Як наголосили в ОП, Київ вдячний партнерам за розуміння. Надалі планується опрацювати нові дати проведення заходів.

Нагадаємо, 10 травня російські війська здійснили повторну спробу окупувати Харківську область. Ворогу вдалося захопити близько десяти сіл, розташованих поблизу державного кордону з Україною. За інформацією Генштабу ЗСУ, наразі точаться бої на околицях міста Вовчанськ, який знаходиться в 5 км від РФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *