Вступ до ЄС: в уряді Німеччини оцінили, як Україна виконує умови

В уряді Німеччині вважають, що Київ виконав вимоги щодо реформ, необхідних для початку переговорів про вступ до Євросоюзу. Про це сказала державний міністр Німеччини з питань Європи Ганна Лурманн в інтерв’ю Dpa.

«На думку німецького уряду, Україна виконала всі вимоги для того, щоб у червні розпочати переговори про вступ до ЄС», – сказала урядовиця.

Вона додала, що уряд Німеччини наполягає на якнайшвидшому досягненні згоди між усіма країнами-членами євроблоку щодо рамок переговорів.

Видання відзначає, що на початку червня має відбутися зустріч послів ЄС. Під час заходу дипломати мають обговорити потенційну переговорну рамку. Це важливий документ, який розробляє Єврокомісія. Він визначає процедури та принципи ведення переговорів про вступ із державою-кандидатом.

Після того, як документ затвердить Рада ЄС, має відбутися перше засідання Міжурядової конференції. Цей захід вважається офіційним стартом переговорів про вступ до ЄС.

Планується, що переговори про вступ України до ЄС розпочнуться у червні. Це важливо не лише для Києва, а й для Брюсселя, оскільки з 1 липня головування у Раді ЄС переходить до Угорщини. Ця країна, зазвичай, блокує будь-які євроінтеграційні наміри Києва та надання допомоги Україні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *