Палата представників проголосувала проти допомоги Ізраїлю без України

Сенат США. Фото: Shutterstock

У вівторок, 6 лютого, Палата представників США не ухвалила проєкт закону щодо національної безпеки, зокрема про допомогу Ізраїлю без України. Про це повідомляє The Washington Post.

Серед республіканців 250 проголосували «проти», а 180 «за», таким чином рішення не прийняли, оскільки для затвердження необхідна більшість, яка становить дві третини голосів.

Майк Джонсон, спікер Палати, скликав голосування за окремий проєкт закону, який передбачав виділення Ізраїлю 17,6 мільярдів доларів. Джонсон зауважив, що така пропозиція Республіканської партії стане протилежною до закону Сенату, який включає допомогу не лише Ізраїлю, а й Україні та Тайваню. На його думку, потрібно відокремлювати інші пріоритети від питань національної безпеки.

Більшість конгресменів розкритикували такий варіант і назвали його «політичними іграми», які не пов’язані із захистом Ізраїлю. У той час Білий дім не підтримав пропозицію республіканців, а президент США Джо Байден повідомив про намір накласти вето.

Нагадаємо, що Сенат США запропонував компромісний проєкт закону на понад 118 млрд доларів, з яких 60 млрд планують виділити на Україну, 14 млрд на Ізраїль і залишок у 20 млрд на охорону кордонів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *