Нетаньягу розпустив створений після нападу ХАМАС військовий кабінет

Влада Ізраїлю повідомила про розпуск створеного після нападу ХАМАС 7 жовтня військового кабінету. Як пише The Times of Israel, відповідну заяву зробив напередодні, 16 червня, під час засідання кабінету безпеки прем’єр країни Біньямін Нетаньягу.

Як зазначає видання, рішення було ухвалено після того, як низка учасників тимчасового уряду пішли звідти. Спочатку подав у відставку міністр Бені Ганц. Слідом за ним військовий кабмін залишили ексначальник генштабу Армії оборони оборони Ізраїлю Гаді Айзенкот (спостерігач) і депутатка кнесету Хілі Троппе.

На переконання журналістів, розпад коаліції був очікуваним, оскільки вкрай правий міністр нацбезпеки Ітамар Бен-Гвір просив, щоб його включили до військового кабінету замість Ганца.

Як пояснили в офісі прем’єр-міністра Ізраїлю, тимчасовий уряд розпустили через втрату ним актуальності.

«Тепер, коли надзвичайного уряду єдності більше немає, військовий кабінет, який виник як частина цієї домовленості, більше не є актуальним», – прокоментували у канцелярії.

Видання відзначає, що вказану невелику коаліцію було створено 11 жовтня минулого року для керування операціями проти ХАМАС і Хезболли.

Очікується, що надалі найважливіші рішення щодо війни Біньямін Нетаньягу ухвалюватиме на невеликих спеціальних нарадах за участю очільника Міноборони Йоава Галанта. Виконуватися вказані рішення будуть після остаточного схвалення урядом питань безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *