Олена Зеленська відхилила запрошення Білого дому через Навальну, – WP

Олена Зеленська відмовилася бути присутньою на зверненні президента Джо Байдена до Конгресу. Як пише Washington Post, причиною стало те, що дружину президента України збиралися розмістити поряд із вдовою Навального – Юлією.

За задумом організаторів, під час заходу перша леді Джилл Байден сиділа поряд із Оленою Зеленською та Юлією Навальною. Планувалося, що «образ обох жінок, кожна з яких є символом опору російському президенту Владіміру Путіну, стане потужним фоном для виступу президента Байдена на спільному засіданні Конгресу».

Але, присутність Навальної «викликає дискомфорт в українців» через слова її чоловіка про «російський» статус Криму.

Звернення Байден до Конгресу відбудеться і без Юлії Навального. Як пише видання з посиланням на прессекретаря Навальної, Юлія відмовилася від участі в заході через втому.

Очікується, що у своєму виступі «Про стан справ у державі» 7 березня Джо Байден закликатиме республіканців у Палаті представників якамога швидше ухвалити рішення про по надання допомоги Україні.

Нагадаємо, американські законодавці шостий місяць не можуть дійти згоди відносно законопроєкту про додаткове фінансування, який президент Джо Байден подав у вересні 2023 року. Проєкт передбачає надання військової допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *