Україна занадто корумпована: названо причину відмови у вступі до НАТО

Прапори України та НАТО. Фото: ілюстративне

Києву не варто розраховувати на чіткі сигнали щодо вступу України до НАТО на ювілейному саміті Альянсу, що розпочнеться менше ніж за тиждень у Вашингтоні. Причина невизначеності партнерів – занадто високий рівень корупції у крайні. Про це пише The Telegraph з посиланням на неназваного високопоставленого чиновника Держдепу США.

За словами джерела, переговори про членство гальмуються, бо колишня радянська держава не очистилася від хабарництва. Вона наразі занадто корумпована для вступу в НАТО. І про це планують сказати Україні на саміті Альянсу у Вашингтоні, що розпочне роботу у вівторок, 9 липня.

Наразі блок дотримується позиції, що Києву необхідно зробити «додаткові кроки». Після цього можлива дискусія про членство.

Саме такий меседж, за словами чиновника, мають викласти в письмовій формі в комюніке НАТО, підписаному за результатами ювілейного, 75-го саміту.

За словами джерела, учасники форуму привітають реформи, вже зроблені Україною з початку широкомасштабного російського вторгнення. Після цього обговорять перспективи.

«Ми хочемо поговорити про додаткові кроки, які необхідно зробити, зокрема, у сфері боротьби з корупцією. Це є пріоритетом для багатьох із нас за цим столом», – цитує видання представника Держдепу.

Відзначається, що учасники Альянсу ще не дійшли згоди щодо деяких формулювань в підсумковому комюніке. За інформацією The Telegraph, Вашингтон блокує зусилля європейців, спрямовані на письмове закріплення «незворотного» шляху до членства в НАТО для України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *