РФ проти пропозиції Ердогана щодо посередництва у переговорах про мир

У Кремлі відхилили пропозицію президента Туреччини Реджепа Ердогана про посередництво у переговорах про мир між Києвом та Москвою. Про це сказав речник російського диктатора Дмитро Пєсков, пише агентство «Інтерфакс».

Повідомляється, що відповідаючи на питання про посередницьку ініціативу Ердогана, він відповів так:

«Ні, це неможливо».

За інформацією Daily Sabah, президент Туреччини та очільник Кремля провели особисту зустріч в Астані 3 липня. До столиці Казахстану вони приїхали на саміт Шанхайської організації співробітництва.

Як пише видання, під час зустрічі Ердоган та Путін, зокрема говорили про війну в Україні. Турецький лідер заявив, що його країна надалі докладатиме зусиль для встановлення миру в регіоні та світі.

Він відзначив, що Туреччина може створити підстави для примирення РФ та України. Це необхідно, щоб «покласти край конфлікту спочатку через припинення вогню, а потім через тривалий мир».

На переконання Реджепа Ердогана, справедливий мир, який буде до вподоби й Києву, й Москві, можливий.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін нещодавно висунув вимоги для припинення вогню в Україні. За його словами, Київ має віддати чотири області, включно з районами, які не окупувала РФ. У відповідь Москва оперативно започаткує мирні переговори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *