Німці хочуть більше грошей на оборону і сильнішу армію, – опитування

Більшість громадян Німеччині підтримує намір правлячої коаліції збільшити видатки на оборону та посилити Бундесвер. Про це свідчать дані опитування, проведеного PwC, пише Spiegel.

За результатами досліджень, більшість (57%) підтримує збільшення витрат на оборону до 2% ВВП країни. 31% опитуваних вважають, що це був би невірний крок.

68% респондентів сказали «так» укріпленню обороноздатності Німеччини.

В той же час 63% опитаних налаштовані скептично. Вони не вірять, що канцлер Олаф Шольц здатен виконати анонсовані два роки тому обіцянки про укріплення укріплення армії.
За даними замовника опитування, Munich Security Index, німців найбільше хвилюють масова міграція та ісламістський тероризм. Ці явища витіснили російську загрозу з перших позицій у списку можливих ризиків для країни.

Вольфганг Зінк, який брав участь у німецькій частині дослідження, вважає, що результати опитування все ще свідчать про те, що громадяни дуже занепокоєні і хочуть бачити більше зусиль для посилення обороноздатності.

Раніше член Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріх Кізеветтер впевнений, що розв’язану Путіним війну в Україні необхідно перенести в Росію. Якщо цього не станеться, то Україну і слід за нею і Європу чекатиме катастрофа, і війна запалає вже в Німеччині і інших країнах Євросюзу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *