Сі на переговорах з Орбаном закликав до припинення вогню в Україні

Очільник КНР Сі Цзіньпін під час зустрічі з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном, який здійснив несподіваний візит до Пекіну 8 липня, знов заявив про необхідність припинення вогню в Україні. Про це пише Bloomberg.

За словами Сі Цзіньпіня, пріоритетом зараз має бути «якнайшвидша деескалація». Як відзначає видання, навряд чи такі заклики спроможні покласти край бойовим діям.

Після російського вторгнення в Україну, Пекін всіляко вдавав, що начебто є нейтральним. Насправді, як пише Bloomberg, понад два роки влада КНР послідовно поглиблювала дружні стосунки з Кремлем.

Під час зустрічі з Орбаном, Сі Цзіньпін також заявив про роль міжнародної спільноти у припиненні війни проти України. На його переконання, всі великі держави мають допомогти Києву та Москві відновити прямі мирні переговори. Як відзначає DW, політик не уточнив, які саме країни входять до цього переліку.

Відзначимо, що глава Китаю закликає Україну до переговорів з РФ на тлі масованого ракетного удару росіян по Києву, Дніпру, Кривому Рогу. В українській столиці ворожа ракета влучила в корпус дитячої лікарні «Охматдит». Наразі відомо про сімох загиблих. Однак їх кількість може зрости, бо під завалами перебувають люди, в тому числі діти.

Нагадаємо, з початку липня цього року очільник угорського уряду Віктор Орбан послідовно здійснив візити до Києва, Москви та Пекіна. Свої поїздки він називає «миротворчою місією». Хоча в ЄС неодноразово підкреслювали, що жодних повноважень від Євросоюзу на це у прем’єра Угорщини немає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *