Не Байден: стало відомо, хто поїде від США на саміт миру у Швейцарії

Білий дім. Фото: prousa.inf

У Вашингтоні оприлюднили склад делегації, яка братиме участь у роботі першої мирної конференції у Швейцарії 15-16 червня. Як стало відомо з повідомлення на сайті Білого дому, президент Джо Байден не поїде на форум.

Згідно з повідомленням, в роботі саміту миру братиме участь віце-президент Камала Гарріс. До неї приєднається радник президента з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Відзначається, що присутність Камали Гарріс підкреслить відданість американської влади підтримці зусиль Києва, спрямованих на «забезпечення справедливого і тривалого миру, заснованого на суверенітеті й територіальній цілісності України та принципах Статуту ООН».

За інформацією прессекретаря президента України Сергія Никифорова участь у саміті миру у Швейцарії підтвердили 107 країн та міжнародних організацій.

Раніше західні ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляли, що президент Джо Байден пропустить мирний саміт у Швейцарії. В день, коли почнеться форум, американський лідер відвідає захід у Голлівуді зі збирання коштів на передвиборчу кампанію.

У Каліфорнію Байден попрямує з Італії, де 13-15 червня проходитиме саміт G 7. У зустрічі лідерів «Великої сімки» братиме участь президент Володимир Зеленський. За попередньою інформацією, американський та український лідери підпишуть угоду про гарантії безпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *