За «Охмадит» хочеться «вбити Путіна», – Зеленський

Росіяни навмисно вдарили ракетою по дитячій лікарні «Охматдит» у Києві напередодні саміту НАТО. Таким чином Москва надіслала Україні та Заходу сигнал, яким чином вони будуть діяти надалі. Про це сказав український лідер Володимир Зеленський після виступу в Президентському фонді та Інституті Рональда Рейгана.

«Я батько, я президент, я людина… Коли ти бачиш цих людей, батьків, коли їхні діти помирають — у такі моменти ти хочеш убити Путіна», — сказав Володимир Зеленський.

Він впевнений, що ціллю росіян була саме лікарня. Їх ракета не була збита з курсу, вона летіла точно на медзаклад. Президент додав, що цей випадок – непоодинокий.

На переконання Зеленського, таким чином Путін посилав сигнал, «що він діятиме далі саме в такий спосіб».

Щоб зменшити кількість повітряних загроз для України з боку РФ, слід не тільки зміцнювати український протиповітряний захист. Як відзначив глава держави, необхідно, щоб ЗСУ отримали можливість вражати носії ракет – російські літаки на місцях їх дислокації. У цьому сенсі вкрай важливо скасувати заборону на удари з західної зброї по військових базах та аеродромах РФ, де готуються нові атаки на Україну.

Водночас Володимир Зеленський подякував партнерам за зусилля зі зміцнення протиповітряних спроможностей українських оборонців.

Нагадаємо, 9 липня, у перший день роботи саміту НАТО у Вашингтоні було оголошено про надання Україні додаткових систем та перехоплювачів ППО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *