Пекін відкрито став на бік РФ в “українському питанні”

Китай підтримуватиме Росію в “українському питанні” навіть, якщо тиск західних країн шкодитиме інтересам Пекіна. Таку заяву зробив новий міністр оборони Китаю Дун Цзюнь під час відеозустрічі з очільником Міноборони РФ Сергієм Шойгу, повідомляє УНІАН.

Дун Цзюнь наголосив, що Китай стоїть на боці справедливості, яку, за словами міністра, останні роки порушує західний світ, ізолюючи Росію.

“Рішуче підтримуємо справедливість і надаємо вам підтримку щодо українського питання, попри те, що США і Європа продовжують тиснути на китайську сторону“, – наголосив китайський чиновник.

За словами Дун Цзюня, Пекін не припинить підтримувати РФ, навіть попри те, що це завдає шкоди оборонній співпраці Китая з країнами ЄС.

Зазвичай влада КНР доволі обережно висловлюється щодо російської збройної агресії проти України. Війну у Пекіні називають як завгодно , “українським конфліктом”, “українським питанням”, “українською кризою”, але тільки не війною. І постійно закликають Київ та Москву “до мирного урегулювання конфлікту”.

Пекін офіційно не засудив широкомасштабне російське вторгнення в Україну. Водночас Китай проголосував за резолюцію ООН, у якій Росію названо агресором.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *