Сфабрикована у США неправда – Пекін відкинув звинувачення НАТО

Пекін вважає сфабрикованою у Вашингтоні неправдою звинувачення НАТО, що КНР стала «вирішальним фактором» у розв’язаній Росією війні проти України. Речник МЗС Китаю Лінь Цзянь назвав ці твердження «пережитком холодної війни», пише Financial Times.

За словами чиновника, висновки Альянсу щодо підтримки Пекіном війни в Україні, є «упередженими, наклепницькими та провокаційними».

Мета цих тверджень, як наголосив Цзянь, – спаплюжити Китай та посіяти розбрат між КНР і Європою, підірвати їхню співпрацю.

Посадовець також наголосив, що його країна відіграє «конструктивну роль» у припиненні бойових дій в Україні. І це, за твердженням чиновника, було «широко визнано міжнародною спільнотою».

Нагадаємо, у декларації ювілейного, 75-го саміту НАТО, що відбувся у Вашингтоні, відзначалася ключова роль Китаю у сприянні війни Росії проти України. У документі наголошується, що Пекін за допомогою так званого «партнерства без обмежень» активно живить російську військову машину. І через це збільшується загроза, яку РФ становить для сусідніх з нею країн та євроатлантичної безпеки.

Члени НАТО закликали Китай, постійного представника Радбезу ООН, відповідально ставитися до Статуту організації та припинити підтримку російської оборонно-промислової бази.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *